термотрансферни ленти

Термотрансферните ленти са предназначени за печат върху широк спектър от материали чрез термотрансферни принтери и често се наричат ​​с различни имена като ленти, TTR, лента, фолиа за термотрансфер и др.

Лентите за термичен пренос се доставят в различни цветове и размери в зависимост от вида на отпечатания материал, самозалепващи се, незалепващи етикети (хартия, пластмаса, текстил ..) и печат, който изисква устойчивост на различни влияния (абразив, пране, разтворители, по-висока температура, метеорологични условия и много други).

Пигментът, носен върху носещия филм, се прехвърля по електронен път върху печатания материал чрез топлина през печатащата глава. Фолиата, доставени от нашата компания, включват защитен слой, който предотвратява прекомерното износване на печатащата глава.

Лентите за термопренос се доставят с вътрешна намотка  IN  (пигмент от вътрешната страна на носещото фолио) или външна намотка  OUT  (пигмент от външната страна на носещото фолио), в зависимост от типа на принтера, с който разполагате. Най-често срещани са лента, навита на картон с диаметър 1 '/ 25,4 мм / за повечето видове индустриални принтери и в някои случаи пластмасови тръби. За малки настолни принтери се използват най-вече хартия с диаметър 0,5 '/ 12,4 мм / и прорези.

При избора на подходяща лента за термопренос ни трябват следните параметри:

1.Тип принтер

2.Размер и вид на тръбата

3.Ориентация и дължина на лентата

4.Широчината на печатания материал

5.Тип на материала за печат / хартия, пластмаса, текстил /

Х-Ком предлага три основни вида термотрансферни ленти

  • Восъчни
  • Восъчно-резинови
  • Резинови

ВОСЪЧНИ ТЕРМОТРАНСФЕРНИ ЛЕНТИ /WAX/

Лента за термичен трансфер - Восъкът /WAX/ се използва за приложения с общо предназначение с ниска печатна енергия и е проектирана да се справи със скорост на печат до 300 mm / s. Комбинирането на по-рязък и по-черен печат ги прави подходящи за за нормални и завъртяни баркодове с основна употреба като логистични етикети и тагове върху хартиени етикети.

Восъчната лента е гаранция за много добро качество на печат и е възможно да избирате от широка гама от различни ширини за различни видове термотрансферни принтери с плоски глави. Лентата за термичен трансфер Wax е подходяща за принтери с плоска глава, които са например принтери като Avery, Novexx, Zebra, Datamax, Intermec, Citizen, Sato и други.

восъчни термотрансферни ленти

Термотрансферна лента вакс-резин

ТЕРМОТРАНСФЕРНИ ЛЕНТИ ВАКС-РЕЗИН /WAX-Resin/

Термотрансферната лента Wax-Resin е предназначена за отпечатъци върху широк спектър от материали от груба непокрита хартия до синтетични пластмасови филми с много добра устойчивост на надраскване. Използва се главно за печат на баркодове и графики. Вакс-резиновата лента предлага по-високо и премиум качество на печат, като обхваща повечето видове материали.

Термотрансферната лента  Wax-Resin  е подходяща за принтери с  плоска глава,  които са например принтери на Avery Dennison , Zebra ,  Datamax ,  Sato , Intermec, Citizen и други.  

ТЕРМОТРАНСФЕРНИ ЛЕНТИ РЕЗИН /Resin/

Термотрансферната лента Resin  е специално проектирана лента с изключителна устойчивост. Тя осигурява висококачествен резултат от печат с най-високи нива на устойчивост на абразив, топлина 300 ° C (върху полиамиден филм), пара и различни химикали, включително бензин, моторно масло, белина, антифриз, минерални спиртни напитки и сярна киселина. Резиновата лента предлага много добро качество на печат в широк мащаб от пластмаса и текстилни материали. Възможно е да избирате от широка гама ширини ролки за различни видове термотрансферни принтери с плоска глава.

Термотрансферна лента резин