Самозалепващи етикети

Х-Ком ООД произвежда хиляди обикновени етикети всеки ден на една от нашите две високоскоростни машини за щанцоване.

Ние сме специализирани в тиражи от всякакви размери на широка гама от висококачествени материали. Независимо дали търсите директни термо-или термотрансферни етикети, ние винаги можем да се поберем във вашите изисквания.

Въпреки че ние ценим цената не е единственото нещо на което обръщаме внимание. Когато се занимаваме с нов клиент, ние все още отказваме да бъдем пребити от цената за средни до големи обеми обикновени етикети. Нашата ценова структура, заедно с нашето ниво на обслужване, технически експертизи и време за обръщане са второстепенни, в една индустрия, където всички 4 се срещат много рядко заедно.

Х-Ком  произвежда обикновени етикети и може да ги снабдява с шпула от ф25 мм, през ф40 мм до ф76 мм, за да отговарят на всеки принтер или апликатор за етикети, включително Zebra, Toshiba, TSC и Datamax.

 Нашите обширни познания, съчетани с нашите машини, ни позволяват да произвеждаме обикновени и празни етикети, съобразени с точната спецификация на принтера, която ви е необходима, на най-добрите цени в индустрията.

 Имаме обширна библиотека щанци с различни размери, които позволяват на нашите клиенти да се възползват от ниски първоначалните разходи за настройка и бърза смяна на размера. Ако имате нужда от продукт, който да поръчате бързо, никой не може да го направи по-бързо, отколкото ние можем!

 

Термо-директен и Термо-трансферен печат

Има два метода за термично печатане: Термо-директен и Термо-трансферен. Всеки метод използва термопечатната глава, която нагрява маркираната повърхност. Термо директния  печат използва химически третирана, топлинна чувствителна среда, която почернява, когато преминава под печатащата глава, докато Термотрансферния печат използва термотрансферна лента за възпроизводство на по-дълготраен образ върху голямо разнообразие от материали.

 

По-долу е кратко референтно ръководство за всеки от двата вида, показващ плюсовете и минусите на всеки процес.

 

Термотрансферeн печат

Отпечатаните етикети с термотрансфер лесно могат да бъдат идентифицирани по гладката и често гланцирана повърхност.

Това се постига чрез преминаване на тънка термотрансферна лента между повърхността на етикета и печатащата глава, която след това се разтопява върху етикета, за да образува изображението.

Използването на термотрансфер като метод за печат прави етикетите по-трайни.

Термодиректен печат

Тъй като тези етикети се отпечатват без лента, директните термични принтери са добре известни с простотата си.

Директните термични етикети обикновено имат значителен срок на годност, но не са подходящи за среди, които ги излагат на топлина, дълги периоди на слънчева светлина или износване. Директните термо принтери нямат мастило, тонер или лента.

Ако етикетът е прекалено изложен на топлина или светлина, лицевият материал ще потъмнее и ще направи баркода или текст нечетяеми. Поради тази причина, термодиректния метод се използва за по-краткосрочни приложения, като например етикети за доставка или касови бележки.

Плюсове

 • Ясен текст, графика или баркод с висока детайлност.
 • По-голяма стабилност на образа.
 • Отпечатване на партиди или единични етикети, без загуби.
 • Разходите за дългосрочна поддръжка са ниски в сравнение с матричен или лазерен печат.

          Плюсове

 • Създава рязко качество на печат с добра възможност за сканиране.
 • Идеален за приложения, изискващи кратък срок на годност.
 • Термодиректните принтери са по-лесни за работа, тъй като няма нужда да се сменят мастила, тонери или ленти.
 • Ниски дългосрочни разходи за поддръжка в сравнение с термотрансферните или лазерни.
 • Термодиректните принтери обикновено са изградени по-трайно от матричните или лазерните принтери, което позволява надеждни операции както в промишлени, така и в офис приложения.

Минуси

 • Тъй като те се нуждаят от лента, разходите за доставка са по-високи от термодиректните, но термоглавите на термотрансферните принтери траят по-дълго от техните преки топлинни партньори.
 • Термотрансферните ленти могат да бъдат разточителни, ако на етикета се печата малко.
 • За да се постигне оптимално качество на печат, лентата и носителят трябва да са съвместими. В противен случай изображението няма да е добро или  топлината от печатащата глава може да разтопи лентата върху етикета, причинявайки вътрешни проблеми.

Минуси

 • Изключително чувствителни към условията на околната среда като топлина и светлина, флуоресцентна или директна слънчева светлина.
 • Хартията остава химически активна, дори и след печат.
 • Лесно маркирана или надраскана повърхност.